• Produkter
  • Opskrifter
  • 100% dansk kylling
  • Ansvarlighed
  • Om os
  • Tilmeld nyhedsbrev
  • Opskrifter
    • Opskrifter med hel kylling
    • Opskrifter med brystfilet
    • Opskrifter med inderfilet
    • Opskrifter med hakket kylling
    • Opskrifter med færdigstegt kylling
    • Opskrifter med underlår
    • Opskrifter med strimler og tern
    • Opskrifter med hele lår
    • Opskrifter med overlår
    • Opskrifter med lårfilet
    • Opskrifter med indmad
    • Marinader til fersk kylling
    • Traditionelle danske retter med et twist
    • Sæt Asien på kantinemenuen
    • Sæt kylling på sommerbuffeten
    • Sæt kylling på julebuffeten
  • Produkter
    • Brystfilet
    • Hel Kylling
    • Hakket kylling
    • Færdigstegte produkter
    • Inderfilet
    • Skiver, strimler og tern
    • hele lår
    • Overlår
    • Udbenet overlår
    • Underlår
    • Vinger
    • Indmad
    • Øvrige produkter
  • 100% dansk kylling
    • Fødevarekvalitet i top
    • Dansk fra ende til anden
    • Rose kyllinger
  • Ansvarlighed
    • Hjertesager
    • Tænk grønnere med kylling
  • Om os
    • Kontakt
    • Ses vi på årets messer?
  • Kataloger
  • Kontakt
  • ROSE Kylling Foodservice
  • Ansvarlighed
  • Tænk grønnere med kylling

Tænk grønnere med kylling

Flere og flere ønsker at ændre madvaner af hensyn til klimaet, hvorfor alle professionelle køkkener ofte tænker dette ind i menuplanlægningen. I den forbindelse er lyse proteiner, såsom kylling, det oplagte valg, når man stadig ønsker at tilgodese dem, der værdsætter kød.

Tænk grønnere med kylling

Kylling er en af de kødtyper, der har det mindste klimaaftryk. For at mindske klimaaftrykket i de professionelle køkkener, får du en stor reduktion ved at bytte det røde kød ud med lyst kød som kylling, kalkun, fisk og skaldyr.

Ifølge CONCITOs store klimadatabase, der viser klimaaftrykket for de 500 mest almindelige fødevarer i Danmark, er plantebaseret mad generelt det mest klimavenlige. Men når det gælder kød, er kylling en af de kødtyper, der har det mindste CO2e-aftryk og klimaaftrykket for kylling ligger meget tættere på plantefars end på oksekød.

Et eksempel er ovenstående figur, der illusterer, hvordan klimaaftrykket for kylling gennemsnitligt ligger på 3,27 kg CO2e, mens klimaftrykket for røde linser ligger på 3,08 kg. CO2e, og klimaftrykket for oksekød gennemsnitligt ligger på hele 74,84 kg CO2e per kg.
(Kilde: CONCITO 2024: Den store klimadatabase, version 1,2).

Derfor, hvis dit mål er at reducere din klimabelastning, er opskriften på et lavere klimaaftryk i madlavningen simpel: Byt rødt kød ud med lyst kød og kombiner med flere grøntsager og vegetabilske proteiner. 

På den måde kan du være rollemodel for det grønne, ansvarlige og det bæredygtige i det professionnelle køkken. Kylling er perfekt at anvende som kød sammen med flere af de plantebaserede smagsvenner.

  • Sammenlign selv klimaaftrykket for kylling med andre fødevarer på Denstoreklimadatabase.dk
Del
Print
  • Produkter
  • Opskrifter
  • Tilmeld nyhedsbrev
Kontakt os
  • Se Fødevarestyrelsens smiley-rapporter
  • Cookie- og Privatlivspolitik for ROSE POULTRY (ligger på rosekylling.dk)
  • Adfærdskodeks for ROSE POULTRY