Kyllingefrikadeller med selleripuré

Kyllingefrikadeller med selleripuré

Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Kyllingefrikadeller

  • Rør kyllingekødet stille og roligt med lidt salt
  • Blend urterne med lidt olie og vand
  • Tilsæt blendede krydderurter, salt, peber, hakkede løg, æg og hvedemel 
  • Rør til en lind fars og tilsæt vand efter behov
  • Smag til ved at lave en prøvestegning af en enkelt frikadelle og vurdér samagen, inden du steger de resterende.
  • Steg frikadellerne ved middel varme til de er næsten gennemstegte og færdigsteg dem til sidst ved høj varme, fo rat give dem list stegeskorpe. Stegetiden afhænger af størrelsen

Selleripuré

  • Vask, skræl og skær knoldselleri i tern
  • Kom selleritern i en gryde og tilsæt vand til det dækker.
  • Lad det simre i ca. 20 minutter til sellerien er mør
  • Purér sellerien
  • Smag til med salt og peber og en smule citronsaft

Smørstegt spidskål

  • Snit spidskålen fint.
  • Smelt smør i en gryde og steg spidskålen ved middelvarme et par minutter
  • Drys med salt og peber

Syltede rødløg

  • Hæld sukker og eddike i en gryde og kog op
  • Snit løgene i tynde strimler
  • Hæld den varme eddikelage over rødløgene og lad dem trække til de skal serveres (dog minimum 30 minutter)

Servering

Servér kyllingefrikadellerne på en bund af selleripuré, anrettet med smørstegt spidskål og syltede rødløg på toppen.  

Opskriften er udviklet af Kokkenes Køkken