Ovnbagte kyllingelår med stuvning på hestebønner, svampe og løg
Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Mellem
Hold min skærm tændt
Tilberedning
OBS: Skal påbegyndes dagen inden, da flere af delene skal stå natten over.
Kyllingelår
- Dæk en bageplade med bagepapir
- Placér de udbenede kyllingelår og kom en lille smule olie og salt på hvert lår
- Kom timian og citronskiverne ovenpå kyllingerne og overhæld til sidst med Kornfond
- Stil bageplade på køl og lad den marinere natten over.
- Bag kyllingelårene ved 200C i ca. 15 min.
Hestebønner
- Iblødsæt de rå hestebønner i ca. 3 liter vand og lad det stå natten over på køl
- Sigt vand fra bønnerne og skyl bønnerne godt igennem med rent vand.
- Kom bønnerne over i en gryde med ca. 3 liter vand– du skulle gerne ende med ca. 700 g bønner
- Bring gryden i kog og afskum de urenheder der kommer når vandet koger.
- Skru ned på svag varme og kom urtestilke, laurbærblade, løg og peberkorn ved og lad det simre i ca. 30 min.
- Hestebønner skal være møre, uden at være kogt til mos.
Bagte løg
- Fjern skrællen fra løgene og skær dem i ca. 8-10 både alt efter størrelse
- Vend løgene med salt og olie
- Kom dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150C i 20-25 min.
Ristede svampe
- Varm en pande op ved høj varme
- Kom smør og olie på panden og tilsæt derefter svampene
- Svampene steges indtil alt vandet er fordampet og har fået en fin mørkebrun farve.
- Krydre svampene med salt og evt. friskkværnet sort peber.
Stuvningen
- Smelt smøret i en gryde over middelhøj varm.
- Tilsæt melet og lad melet bage igennem et par minutter.
- Tilsæt gradvist mælken og piske blandingen glat.
- Smag stuvningen til med kornfonden og evt. revet muskatnød
- Kog stuvningen indtil ønsket konsistens
- Vend de kogte varme hestebønner, bagte løg og ristede svampe i blandingen.
- Inden servering, vendes finthakket løg og purløg i
- Smag stuvningen til med salt, peber og citronsaft.