Ovnbagte kyllingelår med stuvning på hestebønner, svampe og løg

Ovnbagte kyllingelår med stuvning på hestebønner, svampe og løg

Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

OBS: Skal påbegyndes dagen inden, da flere af delene skal stå natten over. 

Kyllingelår

  1. Dæk en bageplade med bagepapir
  2. Placér de udbenede kyllingelår og kom en lille smule olie og salt på hvert lår
  3. Kom timian og citronskiverne ovenpå kyllingerne og overhæld til sidst med Kornfond
  4. Stil bageplade på køl og lad den marinere natten over.
  5. Bag kyllingelårene ved 200C i ca. 15 min.

Hestebønner

  1. Iblødsæt de rå hestebønner i ca. 3 liter vand og lad det stå natten over på køl
  2. Sigt vand fra bønnerne og skyl bønnerne godt igennem med rent vand.
  3. Kom bønnerne over i en gryde med ca. 3 liter vand– du skulle gerne ende med ca. 700 g bønner
  4. Bring gryden i kog og afskum de urenheder der kommer når vandet koger.
  5. Skru ned på svag varme og kom urtestilke, laurbærblade, løg og peberkorn ved og lad det simre i ca. 30 min.
  6. Hestebønner skal være møre, uden at være kogt til mos.

Bagte løg

  1. Fjern skrællen fra løgene og skær dem i ca. 8-10 både alt efter størrelse
  2. Vend løgene med salt og olie
  3. Kom dem på en bageplade og bag dem i ovnen ved 150C i 20-25 min.

Ristede svampe

  1. Varm en pande op ved høj varme
  2. Kom smør og olie på panden og tilsæt derefter svampene
  3. Svampene steges indtil alt vandet er fordampet og har fået en fin mørkebrun farve.
  4. Krydre svampene med salt og evt. friskkværnet sort peber.

Stuvningen

  1. Smelt smøret i en gryde over middelhøj varm.
  2. Tilsæt melet og lad melet bage igennem et par minutter.
  3. Tilsæt gradvist mælken og piske blandingen glat.
  4. Smag stuvningen til med kornfonden og evt. revet muskatnød
  5. Kog stuvningen indtil ønsket konsistens
  6. Vend de kogte varme hestebønner, bagte løg og ristede svampe i blandingen.
  7. Inden servering, vendes finthakket løg og purløg i
  8. Smag stuvningen til med salt, peber og citronsaft.