Kylafler

Kylafler

Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Base

  1. Kom alle ingredienserne i en foodprocessor og blend det sammen til en jævn pasta (den må gerne være lidt grov).
  2. Tag halvdelen af pastaen over i en anden skål.

Falafler

  1. I foodprocessoren blendes nu kikærter til falafelfars.
  2. Sæt falafelfarsen tildækket i køleskabet i mindst 1 time.
  3. Fyld en dyb, tykbundet mellemstor gryde med olie og varm den op til 180°C.
  4. Form farsen til runde falafler på størrelse med store golfbolde.
  5. Steg dem ad flere omgange i olien til de er gyldne og sprøde udenpå – det er vigtigt at olien er varm nok, når du steger, ellers vil kuglerne blive til smulder i olien.
  6. Lad falaflerne dryppe af på fedtsugende papir.

Kyllingekofta

  1. I den anden skål røres pastaen til en fars med det hakkede kyllingekød.
  2. Kyllingefarsen formes til små kødboller, samme størrelse som falaflerne – gør dine hænder våde, så farsen ikke klistrer.
  3. Steg kyllingekoftaerne i olien efter du har stegt falaflerne – fjern eventuelt falafelsmulder fra olien først.
  4. Steg kyllingen ad flere omgange til de er gyldne og sprøde.
  5. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.

Tip:

Både falafel og kyllingekofta kan bages i ovnen ved 200°C: falaflerne bages i 20-25 minutter til de er sprøde og gyldne, vend dem halvvejs. Kyllingekofta bages ved samme temperatur, men skal kun bages i 10-12 minutter.

 

Forslag til servering:

Fennikel-ingefærdressing

  1. Riv ingefæren fint og bland den sammen med resten af ingredienserne.
  2. Lad gerne dressingen stå at trække 30 minutter i køleskabet.

Spidskålssalat

  1. Skær spidskål og forårsløg i tynde strimler.
  2. Hak persillen og mynte groft, og bland det sammen med salaten.
  3. Bland en dressing af olivenolie, citronsaft, hvidløg og salt.
  4. Hæld dressingen over salaten og bland det godt sammen.

Forslag til anretning

  1. Servér kyllingekofta og falafler i skåle med spidskålssalat og fennikel-ingefærdressing.
  2. kyllingekofta og falafler kan også serveres i pitabrød.