Kyllingekødboller med bygotto, græskar og salvie

Kyllingekødboller med bygotto, græskar og salvie

Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Kyllingekødboller 

  1. Læg brødet i blød i vandet i mindst 5 minutter - klem overskydende vand fra. 
  2. Bland brødet med resten af ingredienserne til en fars – form til kødboller. 
  3. Dryp kødbollerne med olie, og bages ved 220°C i 25-30 minutter.

Bygotto

  1. Sautér løg, græskartern, hvidløg og salvie i smør. 
  2. Hæld grøntsagsfond på løbende under omrøring og lad småkoge indtil næsten al dente, ca. 20 minutter. 
  3. Tilsæt græskarpuré, mere grøntsagsfond og lad koge yderligere 10 minutter. 
  4. Tilsæt salt, peber og æbleeddike – montér med smør.

Græskarpuré

  1. Kog græskar i saltet vand 10 minutter. 
  2. Blend græskar med hvidløg og smør.

Forslag til anretning

  1. Afpynt bygotto med græskarkerner, vesterhavsost og persille, servér med kyllingekødboller.   

 

Opskriften er udviklet af Line Everingham Schleisner, https://smagpaahistorien.com/