Grillet lårfilet med friske urter,  hvedekerne-otto og svampe

Grillet lårfilet med friske urter, hvedekerne-otto og svampe

Samlet arbejdstid: 0 min
Tilberedningstid: 0 min
Forberedelsestid: 0 min
Mellem

Hold min skærm tændt

Tilberedning

Grillet lårfilet med frisk urtemarinade  

  1. Bland alle ingredienserne til marinaden sammen, og gnid lårfileterne med den.
  2. Grilles på rist ved 200°C indtil gennemstegt. 

Hvedekerne-otto  

  1. Sautér løg, timian og rosmarin i smør. 
  2. Tilsæt hvedekerner og tørrede svampe, og lad stege 1 minut. 
  3. Hæld væske på og lad koge 20 minutter indtil al dente. 
  4. Kom salt i undervejs. 
  5. Smag til med peber, æbleeddike og evt. mere salt.
  6. Monteres til sidst med resten af smørret.

Svampe

  1. Steg svampene af i smør og olie. 
  2. Tilsæt hvidløg, citronskal, salt og peber – lad stege ind. 
  3. Bland hakket persille i.

Forslag til anretning

 Anret hvedekerne-otto med svampe, dertil grillet lårfilet.  

Tip

Den oliebaserede marinade gør skindet sprødt, når kyllingen grilles. Brug lårfileter uden skind, hvis marinaden skal give kraftigere smag til selve kødet.   

 

Opskriften er udviklet af Line Everingham Schleisner, https://smagpaahistorien.com/